Kako odabrati naočare za oblik lica

Da li ste ikada imali problema pokušavajući da otkrijete kakav je okvir najbolji za vaše lice?

Uz naš mali vodič naučićete da postoji okvir za sve – i mi vam možemo reći šta najbolje odgovara vama!

Kakav oblik lica imam?

Vjerovatno imate jedan od sledećih oblika lica: ovalni, kvadratni, okrugli, srčani ili dijamantski. Gledajući u ogledalo i pažljivo gledajući crte lica, možete saznati koja vam odgovara! U nastavku pročitajte kako biste utvrdili koji oblik lica imate i koje naočare će vam izgledati savršeno.

Koje naočare odgovaraju ovalnim licima?

Lice ovalnog oblika odlikuje više i malo šire jagodične kosti koje su prema umu nešto uže. Ovaj dugački, zaobljeni oblik lica omogućava vam da izvučete gotovo bilo koji stil – posebno prevelike i široke okvire. Kvadrat, trapez, kornjača i pravougaonik – mogućnosti su bezbrojne!

Koje naočare oblikuju kvadratna lica?

Mnogo različitih vrsta naočara odgovara kvadratnim licima. Ako imate lice kvadratnog oblika, mnogi sjajni parovi naočara mogu vam odgovarati. Što se tiče proporcija, četvrtasta lica su najšira duž vilice i čela. Da biste fokusirali svoje najjače osobine, odaberite tamni i zaobljeni okvir, a ne ugaoni. Okrugli okvir naočara će omekšati, ali i dodati kontrast vašim ugaonim crtama, čineći vaše lice istaknutim. Okviri bez obruča su odlično mjesto za početak.

Koje naočare odgovaraju okruglastim licima?

Postoji mnogo oblika naočara koji odgovaraju okruglim licima. Od svih njih, ugaoni okviri rade posebno dobro!Izbegavajte male i okrugle okvire kako se vaše karakteristike ne bi izgubile. A izborom para ramova koji su ugaoniji i širi, možete licu dodati iluziju dužine. Okviri sa punim obodom i bez obruča su sjajni stilovi koje treba razmotriti.

 

Koje naočare odgovaraju licima u obliku srca?

Postoji mnogo naočara koje odgovaraju srcolikim licima. Lica u obliku srca su najšira na čelu sa uskom bradom i visokim jagodicama.

 Izbegavajte donje teške okvire, prevelike okvire i okvire sa puno elemenata dizajna. Cilj je skrenuti pažnju na vrh lica i dodati ravnotežu širini vašeg lica. Takođe razmotrite okvire koji su malo širi od vašeg čela da biste crtama lica dodali još više ljepote i ravnoteže.
Ako želite da ublažite svoje ugaone karakteristike, stil bez obruča je posebno pohvalan.

Koje naočare odgovaraju licima u obliku dijamanta?

Mnogi okviri naočara odgovaraju licima u obliku dijamanta. Lica u obliku dijamanta najređi su oblik lica i odlikuju se punim obrazima i uskim čelom i linijom vilice. Najbolji izgled za vaš oblik lica je okvir bez okvira ili ovalni sa snažnom linijom.

Naše posebne karakteristike pomoći će vam da pronađete naočare za mala lica, veliko čelo ili visoke jagodice! Samo odaberite oblik lica i nabavite odabranu kolekciju okvira koji će vam najviše odgovarati Ili zaronite u pregledavanje našeg širokog izbora okvira. 

Izbor naočara nikada nije bio tako lak!