Plava svjetlost zašto je opasna i kako se zaštiti?

KAKO ZRACI UTIČU NA NAŠE OKO?

Prirodna sunčeva svjetlost je izvor spektra zračenja koji u neviljivoj UV oblasti, ali i oblasti vidljive plavo-ljubičaste svjetlosti može biti štetan za oko. Ova štetna zračenja nalaze se ne samo u prirodnoj svjetlosti već smo im izloženi u uslovima vještačkog digitalnog, neonskog i LED osvjetljenja.

Ljudsko oko je tokom cijelog dana izloženo ovim zračenjima što može dovesti do zamora oka, pada koncentracije, glavobolje, zamagljenog vida, crvenih i suhih očiju pa čak i do ozbiljnih trajnih degenerativnih promjena na rožnjači.

BLUE CUT OSOBINE

Blue Cut stakla su dizajnirana da štite od Svih Tipova ekrana kao i od veštačkog osvetljenja. Prednosti Blue Cut stakla u odnosu na standardni antirefleks se ogleda prvenstveno u zaštiti od računara, telefona, TV ekrana kao i punoj UV zaštiti, bez obzira na indeks materijala. Stakla su oplemenjena antirefleks

tretmanom, slojem protiv grebanja, uv zaštitom, hidrofobnim slojem, antistatik slojem i filterom plave svjetlosti.

Blue Cut stakla obezbjeđuju potpunu zaštitu i komfor pri svim aktivnostima tokom dana kako u zatvorenom prostoru sa vještačkim osvjetljenjem tako i na otvorenom prostoru. 

Ova stakla, koja su često poznata pod nazivom Blue Cut možete naći u ponudi naše optičarske radnje Medikal Optik. Naša vizija je da budemo kompanija u koju ćete svaki put rado uputiti…

Naše osoblje će se potruditi da nadje najoptimalnije rešenje za Vas!