Vrste korekcijskih sočiva

Na ovoj stranici predstavićemo Vam vrste i materijale od kojih se izrađuju korekcijska sočiva koja se ugradjuju u naočare.

Fotoosjetljiva sočiva (Transitions):

Brzo reaguju na promjene jačine svjetla te Vam tako osiguravaju savršen kvalitet vida pri sunčevoj svjetlosti kao i u tamnijim prostorijama ili u sumraku, u zatvorenom kao i na otvorenom prostoru. Brzo se zatamnjuju i odtamnjuju. U zatvorenom prostoru štite od vještačkog svjetla i pogodne su za rad na računaru. Na otvorenom štite od dnevne svjetlosti. Otkrijte i vi udobnost, sigurnost i eleganciju Transitions – naočara.

Prednosti fotoosjetljivih stakala:

– Veoma lagani sintetički materijali
– Smanjeno blještanje, ravnomjerno zatamnjenje
– Ugodni i moderni braon i siva boja
– Pouzdana UV – zaštita
– Otpornost na lomljenje
– Čvrsta i otporna na ogrebotine

Transitions stakla nude 100% zaštitu od UVA i UVB – zraka

Mineralna sočiva:

Mineralna sočiva odlikuju dobre optičke karakteristike, što za rezultat ima kvalitetnu korekciju vida. Veoma su ekonomično rešenje. Mogu da se ugrađuju samo u pune okvire. Zbog nešto veće težine i mogućnosti loma nisu odgovarajući za decu, sportiste i ljude koji se bave dinamičnim aktivnostima.

Dostupna su kao:

Monofokali: Bijeli i Fotoosetljivi

Bifokali: Bijeli i Fotoosetljivi

Progresivi: Bijeli i Fotoosetljivi

Organska ili CR39 sočiva:

Organska sočiva su laka sočiva pogodna za ugradnju u sve vrste okvira. Za korisnika predstavljaju spoj komfora i lijepog izgleda naočara. Pored kvalitetne korekcije vida, u slučaju fotoosetljivih sočiva mogu obezbediti i zaštitu od sunčevog zračenja .
Organska sočiva su dostupna kao bijela i fotoosetljiva  u sivoj i braon boji.

Dostupna su kao:

Monofokali: Bijeli i Fotoosetljivi

Bifokali: Bijeli i Fotoosetljivi

Progresivi: Bijeli i Fotoosetljivi

Bifokalna sočiva:

Bifokalna sočiva su rešenje za korisnike kojima je za blizinu potrebna drugačija dioptrija od one za gledanje na daljinu. Ne zahtjevaju period adaptacije, ali estetski nisu najbolje rešenje zbog vidljivog prelaza između dioptrija.

Dostupna su kao:

Mineralna: Bijela i Fotoosetljiva (Braon i Siva boja)

Organska: Bijela i Fotoosetljiva (Braon i Siva boja)

Progresivna sočiva:

Progresivna sočiva su savremeno rešenje za korekciju kod korisnika sa prezbiopijom (korisnika kojima je za blizinu potrebna drugačija dioptrija od one za gledanje na daljinu).Sadrže polja za gledanje na daljinu,srednju distancu kao i za gledanje na blizinu. Estetski su veoma lijepo rešenje jer su prelazi između polja neprimjetni, zahtjevaju period adaptacije čija je dužina individualna.

Dostupna su kao:

Mineralna: Bijela i Fotoosetljiva (Braon i Siva boja)

Organska: Bijela i Fotoosetljiva (Braon i Siva boja)

Na sva stakla moguće je nanijeti antirefleksni sloj. I na taj način smanjiti refleksiju (odbijanje) svjetla sa površine stakla na ispod 0.8%.